گفتگو با خانم دكتر نرگس شيردشت زاده دانش آموخته نمونه كشوري

گفتگو با خانم دكتر نرگس شيردشت زاده دانش آموخته نمونه كشوري دانشگاه اصفهان

خانم دكتر نرگس شير دشت زاده دانش آموخته دكتري زمين شناسي دانشگاه اصفهان به عنوان دانشجوي نمونه كشوري انتخاب شد.

به گزارش وب سايت خبري uinews مراسم تقدير از دانشجويان نمونه سال ۱۳۹۳ در تاريخ سه‌شنبه ۲۷ مردادماه سال ۱۳۹۴ با حضور معاون اول رئيس‌جمهور؛ وزير علوم، تحقيقات و فناوري و وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و جمعي از معاونين و روساي دانشگاه‌ها در نهاد رياست جمهوري برگزار شد كه خانم دكتر نرگس شيردشت‌زاده دانش‌آموخته دكتري زمين‌شناسي و آقاي فرياد پرهيز دانشجوي دكتري جغرافياي دانشگاه اصفهان نيز در جمع تقدير شدگان حضور داشتند.

روابط عمومي دانشگاه به بهانه اين موفقيت بزرگ با خانم دكتر نرگس شيردشت‌زاده گفتگويي ترتيب داده است كه به شرح زير از نظر شما مي‌گذرد:

خانم دكتر شيردشت‌زاده ضمن تبريك به مناسبت موفقيت سركار عالي، لطفاً درباره رزومه تحصيلي خود توضيح دهيد؟

ضمن سپاس از شما براي فراهم نمودن اين گفتگو، اينجانب متولد سال ۱۳۵۹ در شهر اصفهان هستم و تحصيلات خود را با موفقيت در دبستان شهيد عباس كردآبادي، راهنمايي صادقيان، دبيرستان نمونه مردمي بهشت‌آيين و پيش‌دانشگاهي نسرين جناب شهر اصفهان سپري نموده‌ام. پس از آن با توجه به دلبستگي بسياري كه از نخست به رشته زمين‌شناسي داشتم، در سال ۱۳۷۸، وارد دوره كارشناسي زمين‌شناسي دانشگاه اصفهان شدم. سپس در سال ۱۳۸۶ از پايان‌نامه كارشناسي ارشد خود با عنوان «پترولوژي سنگ‌هاي دگرگوني افيوليت ملانژ نايين (استان اصفهان)» به راهنمايي استادان بزرگوار؛ جناب پروفسور قدرت ترابي و جناب پروفسور ايرج نوربهشت با رتبه عالي و نمره ۹۱/۱۹ دفاع نمودم. در سال ۱۳۸۹ با رتبه يك در آزمون دكتراي پترولوژي دانشگاه اصفهان پذيرفته شده و در سال ۱۳۹۳ از رساله دكتري خود با عنوان «پترولوژي گدازه‌هاي بالشي و آمفيبوليت‌ها و دگرگوني در پريدوتيت‌هاي گوشته افيوليت‌هاي نايين و عشين» به راهنمايي استاد فرزانه‌ جناب پروفسور قدرت ترابي و با نمره ۷۵/۱۹ و با رتبه عالي دفاع نمودم. به لطف خداوند بزرگ از افتخارات تحصيلي اينجانب برگزيده شدن به‌عنوان دانشجوي استعداد درخشان دانشگاه اصفهان و باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان دانشگاه آزاد اسلامي، دانشجوي نمونه دانشگاهي در مقطع كارشناسي ارشد (۱۳۸۶) و دانشجوي نمونه دانشگاهي در مقطع دكتري (۱۳۹۱، ۱۳۹۲) بوده است.

 - اگر به گذشته برمي‌گشتيد، آيا باز همين رشته را براي ادامه تحصيل انتخاب مي‌كرديد؟

يك زمين‌شناس و يا يك پترولوژيست هميشه با دنيايي از سؤالات نوين و معماهاي شگفت‌انگيز در زمينه مطالعه زمين و سرگذشت آن روبرو است و تلاش براي پاسخ به اين سؤالات موجب جذابيت اين رشته شده است؛ بنابراين، اگر به گذشته بازگردم بي‌شك دوباره اين رشته را انتخاب خواهم كرد، زيرا نه‌تنها از نوجواني به رشته زمين‌شناسي علاقه‌مند بوده‌ام بلكه با گذشت زمان علاقه من افزون‌تر و ديدگاه امروز من درباره اين رشته بسيار متكامل‌تر شده است.

اگرچه با توجه به محدود بودن برخي امكانات آزمايشگاهي در ايران، تحصيل در اين رشته نيازمند كوشش‌هاي بسيار و پيروز شدن بر خيل دشواري‌ها است، اما در اين راستا لطف خداوند و دلگرمي و پشتيباني خانواده گرامي‌ام و پشتيباني استادان بزرگوارم و به‌ويژه جناب پروفسور ترابي هميشه مشوق من در اين راه بوده است.

 - خواهشمند است درباره فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي خود نيز توضيح دهيد؟

فعاليت‌هاي پژوهشي و تخصصي اينجانب به لطف خداوند بزرگ از سال ۱۳۸۴ آغاز و تاكنون ادامه داشته‌اند و در انجام آن‌ها از راهنمايي‌ و همكاري‌هاي ارزنده استاد گرامي جناب پروفسور ترابي در گروه زمين‌شناسي دانشگاه اصفهان بهره گرفته‌ام. البته با توجه به اينكه امكانات آزمايشگاهي مورد نياز در رشته پترولوژي در ايران بسيار محدود است از اين‌رو در راستاي پيشبرد اهداف پژوهشي‌ام، تحقيقات مشترك گسترده‌اي با پژوهشگران و استادان برجسته ايران و برخي از دانشگاه‌هاي جهان (مانند دانشگاه‌هاي كانازاوا در ژاپن، سيدني در استراليا، آستين در تگزاس آمريكا، برزيليا در برزيل، لئوبن در اتريش و ...) انجام داده‌ام كه دستاورد اين تحقيقات ارائه ۹ مقاله پژوهشي در مجلات معتبر ISI، ۹ مقاله پژوهشي در مجلات معتبر علمي- پژوهشي ملي، ۹ مقاله در همايش‌هاي تخصصي بين‌المللي و ۲۵ مقاله در همايش‌هاي معتبر ملي بوده است. همچنين، اينجانب با ۲ طرح پژوهشي در دانشگاه اصفهان همكاري دانشجويي داشته‌ام و موفق به چاپ ۲ كتاب تخصصي در زمينه پترولوژي، طراحي و راه‌اندازي ۲ تارنماي تخصصي در زمينه پترولوژي و كاني‌شناسي شده‌ام. از ديگر فعاليت‌هاي اينجانب همكاري به‌عنوان مشاور پايان‌نامه كارشناسي‌ارشد و همكاري با مجله علمي- پژوهشي پترولوژي دانشگاه اصفهان و داوري مقالات در مجلات علمي بوده است. انتخاب به‌عنوان پژوهشگر فعال دانشگاه اصفهان (۱۳۹۱) و دريافت جايزه بورس موقت از بنياد ملي نخبگان (۱۳۹۱)، پژوهشگر برتر دانشگاه اصفهان (۱۳۹۲) و نيز دانشجوي نمونه كشوري (۹۴-۱۳۹۳) از افتخارات آموزشي - پژوهشي اينجانب بوده است.

- لطفاً توضيح دهيد انتخاب دانشجويان نمونه به چه صورت انجام مي‌پذيرد؟

انتخاب دانشجويان نمونه در هر سال آموزشي بر اساس آيين‌نامه وزارت علوم انجام مي‌پذيرد. بر اساس اين آيين‌نامه نخست دانشجويان نمونه در دانشگاه‌هايي كه در آن تحصيل مي‌كنند به‌عنوان دانشجوي نمونه انتخاب و سپس به وزارتخانه معرفي مي‌شوند و سپس از ميان دانشجويان نمونه‌اي كه به وزارتخانه‌ها معرفي شده‌اند افرادي به‌عنوان دانشجوي نمونه كشوري انتخاب مي‌شوند. در سال آموزشي ۹۳-۹۴، ۱۳۲ نفر از سوي ۵۸ دانشگاه وزارت علوم به سازمان امور دانشجويان كشور معرفي شده ‌بودند كه در پايان اسامي ۴۱ نفر به‌عنوان برگزيده كشوري اعلام شد. از ميان ايشان ۲۹ نفر دانشجوي برگزيده مقطع دكتري شامل ۳ نفر خانم و ۲۶ نفر آقا بودند. بنده افتخار داشتم از گروه علوم‌پايه انتخاب شوم كه تعداد افراد برگزيده كشوري در آن، مجموعاً ۴ نفر بود.

- برنامه‌هاي آينده شما به‌عنوان دانشجوي نمونه كشوري دانشگاه اصفهان چيست؟

با توجه به علاقه فراواني كه به امر تدريس و پژوهش دارم اميدوارم با حمايت‌ مسئولين محترم عضو هيات‌علمي يكي از دانشگاه‌هاي معتبر كشور بشوم تا ضمن پيگيري پژوهش‌هاي علمي، بتوانم همواره در اين عرصه به كشورم خدمت كنم.

 - در پايان، انتظارات و پيشنهاد‌هاي خود را مطرح نماييد؟

رشته زمين‌شناسي يكي از رشته‌هاي بنيادي - كاربردي بوده و به‌طور مستقيم و غير مستقيم زيربناي بسياري ديگر از شاخه‌هاي علوم پايه و مهندسي است. در گرايش پترولوژي يا سنگ‌شناسي اين رشته، به بررسي كاني‌شناسي، خاستگاه و ژئوشيمي سنگ‌هاي آذرين و دگرگوني و فرآيندهاي پترولوژيك موثر بر تشكيل آن‌ها پرداخته مي‌شود. اين گرايش، يك رشته بنيادي در پيشبرد اهداف و مطالعات پژوهشگران در همه گرايش‌هاي گوناگون زمين‌شناسي، به‌ويژه كاني‌شناسي، ژئوشيمي، زمين‌شناسي اقتصادي، زمين‌شناسي زيست‌محيطي و زمين‌شناسي پزشكي و نيز رشته‌هاي‌ اكتشاف معدن، علوم هسته‌اي و تحقيقات فضايي محسوب مي‌شود. لذا اميدوارم مسئولان محترم با ايجاد فضاي مناسب براي جذب به‌عنوان هيات علمي، راه‌اندازي پژوهشكده‌ها و مراكز علمي و به‌كارگيري فارغ‌التحصيلان دكتري در امور پژوهشي دانشگاه، اينجانب و همه فارغ‌التحصيلان اين رشته را كه به‌راستي همگي افرادي پرتلاش و موفق هستند پشتيباني فرمايند و ضمن برداشتن گام‌هاي موثرتر در رشد علمي و پژوهشي كشور، به رهنمودهاي حكيمانه مقام معظم رهبري (مدظله‌العالي) جامه عمل بپوشانند و اين سخن ارزشمند معظم له را كه «مديريت تحولات كشور بايد در دست نخبگان دانشگاهي و حوزوي باشد» سرلوحه امور قرار دهند.

در پايان از شما براي فراهم نمودن فرصت اين گفتگو سپاسگزارم و بايد به اين نكته اشاره كنم كه دستاورد همه تلاش‌هاي من مرهون لطف خداوند بزرگ، زحمات و از خودگذشتگي‌هاي خانواده عزيزم، استادان ارجمندم در تمام دوران تحصيل و همراهي صادقانه دوستان و همكاران علمي‌ام در دانشگاه اصفهان و ساير دانشگاه‌هاي داخلي و خارجي بوده و خواهد بود و در اينجا از همه ايشان صميمانه سپاسگزاري مي‌نمايم. از آقايان دكتر همايون صفايي، مدير محترم گروه زمين‌شناسي دانشگاه اصفهان، پروفسور قدرت ترابي، دكتر رامين صمدي، پروفسور مسيب سبزه‌يي، دكتر مرتضي شريفي، دكتر سيد محسن طباطبايي‌منش، پروفسور ايرج نوربهشت، دكتر عبدالرزاق جباري، پروفسور محمود خليلي، پروفسور موسي نقره‌ييان، دكتر محمدعلي مكي‌زاده و استادان ارجمند گروه زمين‌شناسي دانشگاه اصفهان كه در طول تحصيلات و تحقيقاتم از پيشگاه ايشان بهره‌مند بوده‌ام سپاسگزارم.

همچنين، در پايان مايلم از تلاش‌هاي ارزشمند رياست دانشگاه اصفهان جناب آقاي دكتر هوشنگ طالبي، معاونان و ساير مسئولان محترم دانشگاه و دانشكده علوم و همچنين، كارمندان پرتلاش دانشگاه به‌ويژه در گروه ‌زمين‌شناسي، معاونت اجتماعي- فرهنگي و روابط عمومي دانشگاه سپاسگزاري نمايم و براي ايشان از درگاه خداوند آرزوي تندرستي و بهروزي روزافزون در تلاش و خدمت استدعا نمايم.

منبع خبر: روابط عمومی دانشگاه اصفهان

اين پايگاه در ستاد ساماندهي پايگاه‌هاي اينترنتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ثبت شده است و همه حقوق مادی و معنوی آن برای پایگاه تخصصی سنگ‌شناسی ایران است. هرگونه استفاده و نشر مطالب اين پايگاه تنها باید با ذکر منبع باشد.    Copyright © 2008-2024.‎ All rights reserved.‎  Designed by www.sabasa.ir